Courgettesoep

Dit heb je nodig: 

  • 1 ui
  • 2t. knoflook
  • 2 courgettes
  • 1 liter water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 100 ml slagroom of plantaardige room
  • olijfolie
  • eventueel ter garnering 100 gram gerookte zalm snippers en peterselie

Zo maak je het klaar:

Snipper de ui en snijd de teentjes knoflook zo fijn mogelijk. Snijd de courgettes in blokjes.


Fruit de ui en knoflook in een pan met een klein beetje olie , glazig. Voeg nu de courgetteblokjes toe en bak even mee. Schep alles goed om. Breng op smaak.  


Doe  het water en de bouillonblokjes in de pan en breng dit aan de kook. Zet het vuur laag en laat alles zachtjes voor ongeveer 20 minuten pruttelen.


Pureer de soep met een staafmixer en roer nu de (slag) room door de soep heen.


Schep de soep in soepkommen en garneer eventueel met een eetlepel gerookte zalm en/of peterselie


Bron: Puur Suzanne

Bouillon(blokjes): selderij en sporen van lactose, soja, vis en eieren (afh. van het merk) lactose

Geplaatst in ,

Deel dit recept: