Geroosterde bloemkoolsoep
Dit heb je nodig:
- 1 bloemkool
- 3t. knoflook
- 3 uien
- 1 prei (alleen het wit)
- 4 takjes tijm
- 2 takjes
- ¼ bos selderij
- 2 laurierblaadjes
- 1 rode peper
- 1 tl komijnpoeder
- Kikkererwten
- 1,5 liter groentebouillon
- 1 tl. nootmuskaat
- Olijfolie
- Peper en zout
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de bloemkool in plakken van 1 cm en leg op een bakplaat met bakpapier . Zorg ervoor dat de groenten voldoende ruimte hebben en niet opeengestapeld liggen. Snipper de rode peper fijn en strooi over de bloemkool. Pers vervolgens de teentjes knoflook uit boven de bloemkool en besprenkel met 2 el olijfolie en komijnpoeder. Kruid met peper en zout. Meng tot alle stukjes bedekt zijn met olie. 15-20 min en roer regelmatig om.
Pel en snipper de uien grof. Was de prei en de selderij. Snijd in grove stukken. Stoof de uien met wat olie aan in de pan. Voeg de prei en selder toe. Giet de bouillon over de groenten.
Maak een kruidenbuiltje van de verse kruiden en leg dit in de soep. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pan en laat de soep op zacht vuur 20 minuten garen. Haal de bloemkool uit de oven en houd enkele bloemkoolroosjes apart. Voeg de rest toe aan de bouillon. Haal het kruidenbuiltje eruit en pureer de soep met een staafmixer.
Proef en kruid naar eigen smaak met eventueel nootmuskaat, peper en zout. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water af en roer ze door de soep. Schep de bloemkoolsoep in diepe kommen. Werk de soep af met de gegrilde bloemkool, enkele druppels olijfolie en serveer eventueel met brood.
EET SMAKELIJK!
Allergeneninformatie: groentebouillonblokje bevat selderij en kan sporen bevatten van melk, soja, vis en eieren (afh. van het merk).