Courghetti met champignons

Dit heb je nodig: 

  • 2 courgette (800gr)
  • 650g champignons, in plakjes
  • 250g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 2t knoflook, gesnipperd
  • 1 grote rode ui
  • ½ bosje bladpeterselie
  • 200ml room
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je het klaar:

Was de courgette en snijd slierten. Dit kan met een spirelli snijder of maak slierten met een kaasschaaf. Leg de courgette pasta in een vergiet en strooi er wat zout overheen. Laat de courghetti goed uitlekken. Het moet zo droog mogelijk worden.


Snipper de ui en fruit deze in een pan. Voeg de champignons toe en bak dit voor ongeveer 8 minuten. Voeg de knoflook en de tomaatjes toe. Laat even kort pruttelen . Breng water aan de kook en giet dit in een vergiet over de courghetti. Druk met een lepel het overtollige vocht eruit. Voeg dit toe aan het mengsel.


Eventueel kan er room | roomkaas | of een passata extra aan toegevoegd worden. Breng op smaak met peper en zout en olijfolie en bladpeterselie.  

Tip: serveer met geroosterde pijnboompitten voor een extra bite. 

Geplaatst in ,

Deel dit recept: