Kruidige pastinaaksoep met gember

Dit heb je nodig: 

  • 1 el. olijfolie
  • 15 gr boter
  • 500 g pastinaak
  • 1 grote ui
  • 2 teen knoflook
  • 4-5 cm gember
  • 1/4 tl. komijnpoeder
  • 1/4 tl. cayennepoeder
  • 800 ml groentenbouillon
  • 200 ml melk
  • 2-3 el. geschaafde amandelen of pompoenpitjes
  • 1-2 el. salgroom of dikke yoghurt

Zo maak je het klaar:

Schil de pastinaak en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de gember en snijd fijn.


Doe de boter en olie in de pan en fruit de ui ongeveer 10 minuten op middellaag vuur, tot deze zacht en glazig zijn. Voeg de knoflook, gember, komijn en cayennepeper toe en roer een paar minuten door. Doe de pastinaak erbij en roer tot ze goed bedekt zijn met de specerijen.


Schenk de bouillon erbij, breng op smaak met peper en/of zout en laat sudderen tot de pastinaak erg zacht is, ongeveer 15 minuten. Pureer daarna de soep tot deze glad is.


Voeg de melk en warm zachtjes op. Als de soep te dik is, kun je nog wat water toevoegen.


optioneel: rooster de geschaafde amandelen of pompoenpitjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Verdeel de soep over de borden en garneer met een lepeltje room of yoghurt en de amandelen of pompoenpitjes.

Geplaatst in ,

Deel dit recept: