Bospeensoep

Dit heb je nodig: 

  • 1 bospeen
  • 2 aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 25g boter
  • 900 ml groentebouillon
  • 100 ml versgeperst sinaasappelsap
  • 2 el fijngeknipte peterselie

Zo maak je het klaar:

Groen en uiteinden van bospeen afsnijden en wortels onder stromend water schoonboenen. Wortels in stukjes snijden. Aardappels schillen en in blokjes snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. In soeppan boter smelten en aardappelblokjes, wortel, ui en knoflook 5 minuten zachtjes bakken. Bouillon en sinaasappelsap erbij schenken en aan de kook brengen. Nog 10-15 min laten sudderen tot de wortel gaar is. Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren.


Soep over 4 diepe borden verdelen en bestrooien met peterselie. Lekker met croutons of soepstengels.


Geplaatst in ,

Deel dit recept: