Wortel-pastinaaksoep

Dit heb je nodig: 

  • 500 g pastinaak
  • 450 g wortel
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 ui
  • 1 cm gember
  • 1 bosje koriander

Zo maak je het klaar:

Schil de pastinaak en de wortel met een dunschiller en snijd in stukjes.


Kook de pastinaak en wortel samen in 1,5 l water met de bouillonblokjes, voor ongeveer 20 minuten. Beide ingredi├źnten zijn gaar als je er makkelijk in kunt prikken met een vorkje.


Pel en snipper de ui. Schil de gember en snijd fijn. Verhit een pan op het vuur met een scheut olie. Fruit de ui hier even kort in. Snijd de koriander fijn en voeg toe. Hou 1/3 van de gesneden koriander over voor de garnering.


Voeg de ui, gember en koriander toe aan de pan met pastinaak en wortel en pureer alles met een staafmixer glad. Voeg nog een snuf zout en peper toe. Als de soep nog iets te dik is, kun je er nog wat water aan toevoegen.


Verdeel de soep over de kommen en garneer met de koriander.

Geplaatst in ,

Deel dit recept: