Savooienrolletjes met linzen en feta

Dit heb je nodig: 

  • 1 savooiekool (klein)
  • 2 (grote) sjalotten
  • 1-2 tenen knoflook
  • 1 paprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • 200 gram gedroogde linzen (liefst geen rode)
  • 1 theelepel kerriepoeder (meer mag ook… naar eigen smaak)
  • Verse munt (naar smaak)
  • 200 gram feta-kaas
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Zo maak je het klaar:

Kook de linzen ongeveer 15 minuten. Giet af en laat ze goed uitlekken. Kook een grote pan met water.


Haal van de savooienkool de buitenste bladeren (die kun je niet gebruiken), haal dan 10 -12 grote bladeren van de savooienkool. En kook deze bladeren 5 minuten (4-5 per keer). Leg de bladeren op een theedoek om uit te laten lekken en snijd de harde nerf eruit.


Snipper de sjalotten en knoflook en snijd de rest van de savooiekool in dunne reepjes. (als het een hele grote kool is neem dan de ½ van de overgebleven kool). Fruit in een scheutje olie de sjalotten en knoflook. Voeg na 2 minuten de kerriepoeder toe. Laat dit kort meebakken dan komt er meer smaak vrij. Voeg nu de reepjes kool erbij en laat 5 minuten met een deksel zachtjes smoren. Check even of de kool wat zachter is geworden. Voeg nu de klein gesneden paprika en bleekselderij toe en bak dit 5 minuten mee.


Schep nu de uitgelekte linzen erbij en voeg zout en peper naar smaak toe. Haal de pan van het vuur en laat het even afkoelen. Snij de feta in kleine blokjes en schep ze door het linzen-kool mengsel. Let op dat het niet te heet meer is anders smelt de feta meteen.


Leg nu een koolblad klaar en vul het met 2 eetlepels van het mengsel en vouw het blad tot een rolletje of een pakketje. Leg de pakketjes met de naad naar beneden in een ovenschaal.


Je kunt er de overgebleven linzen nog over doen en eventueel nog wat geraspte kaas of feta als je dat lekker vindt.


Bron: Healthy Spoon

Geplaatst in ,

Deel dit recept: