Traybake geroosterde bloemkool met sperziebonen en kikkererwten

Dit heb je nodig: 

  • 1 bloemkool
  • 200g sperziebonen
  • 100g kikkererwten (8 uur weken en ½ uur koken)
  • 500g Kriel in schil
  • 1 winterpeen
  • 1 el Vadouvan kruiden (merk: Green gipsy)
  • 3 el Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Zo maak je het klaar:

Laat de gedroogde kikkererwten voor 8 u weken in water. Daarna beetgaar koken.

Snijd de bloemkool in roosjes. Maak de sperziebonen schoon. Was de kriel en halveer ze. Snijd de winterpeen in schijfjes of partjes.

Meng alles met de kikkererwten door elkaar met ode lijfolie en de vadouvan kruiden. De traybake kan in een ovenschaal op bakplaat gebakken worden op 180 graden voor ongeveer 30 minuten.

EET SMAKELIJK!

Geplaatst in ,

Deel dit recept: