Geroosterde knolselderijsoep met peer

Dit heb je nodig: 

  • 1 knolselderij
  • 1 prei
  • 2 peren
  • 1,5l groentebouillon
  • 3t knoflook
  • 1 grote ui
  • 5 takjes tijm
  • Verse oregano
  • Olijfolie
  • Peper-zout
  • Optioneel: 100ml witte wijn

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Rooster de knolselderij met schil en al voor 45 minuten.


Laat de knolselderij afkoelen en snijd deze in kleine blokjes. Rits de blaadjes van de tijm. Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de ui in kleine blokjes en pers de knoflook.


Verhit olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui, prei en knoflook met tijm. Blus af met witte wijn en schep om. Voeg de bouillon toe , en de blokjes knolselderij, breng op smaak met peper en zout en laat dit ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.


Snijd de peer in dunnen repen. Bak de peer voorzichtig in een pan aan, keer ze 1-2 x om tot ze goudbruin zijn. Voeg als je wilt wat chilipoeder toe. Laat heel even staan en haal dan de pan van het fornuis.


Maak nu de soep helemaal glad met een staafmixer. Breng op smaak met eventueel nog wat peper en zout . Verdeel de soep over de soepkommen. Garneren met  peer en eventueel een theelepel harissa voor de liefhebber.


Bron: kookboek NOSH

Geplaatst in ,

Deel dit recept: