Bloemkoolcurry met kriel

Dit heb je nodig: 

  • 1 bloemkool
  • 500 gr krieltjes
  • 1 rode ui
  • 6 tomaten
  • 400 ml kokos melk
  • duimgrootte gember
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel currypoeder green gipsy
  • 0,5 theelepel zout
  • verse koriander
  • mosterdzaadjes

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven op 180 graden en rooster de bloemkool tot deze lichtbruin begint te kleuren. Leg de bloemkool aan de kant. Snipper de ui, hak de knoflook, rasp de gember en snij de rode peper in ringetjes. Begin met het glazig bakken van de ui en voeg daarna de knoflook, gember en rode ui toe.


Voeg vervolgens de mosterdzaadjes toe aan de pan. Wanneer deze beginnen te poppen voeg je de andere specerijen toe. Deze bak je even aan zodat de smaken goed los komen.


Was de krieltjes en halveer. Voeg nu de aardappelblokjes toe en bak deze kort aan.


Voeg na 5 minuten de in blokjes gesneden tomaten en het kokosmelk toe. Laat ongeveer 30 minuten om laag tot middelhoog vuur pruttelen. Het kan zijn dat je een beetje water toe moet voegen, om de saus wat dunner te houden. De curry is klaar wanneer de aardappel gaar is. Voeg vervolgens de bloemkool en gehakte koriander toe.


EET SMAKELIJK!


Bron: Jamie O.

Geplaatst in ,

Deel dit recept: