Soep van Bospeen en Courgette

Dit heb je nodig: 

  • drie courgettes
  • 1 bos bospenen
  • 2 kleine uitjes of 1 grote
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blokje groentebouillon
  • 3/4 bakje roomkaas met kruiden
  • water
  • zout en peper (naar eigen smaak)
  • olijfolie (om in te bakken)

Zo maak je het klaar:

Snijd de groenten in stukjes (dit kijkt niet zo nauw) en rasp de bospeen.

Bak de groenten zo’n tien minuten in olijfolie op een gemiddeld vuurtje. Het is handig om te beginnen met de ui. Voeg vervolgens de knoflook, courgette en peentjes toe Gooi water in de pan (zorg er voor dat de groenten onder water staan)Voeg de bouillonblokjes toe.


Laat het geheel ongeveer een half uurtje pruttelen (als je ongeduldig bent, kun je er ook best twintig minuten van maken) Voeg event. de roomkaas toe en experimenteer eventueel met crème fraïche e.d. als je dat nog hebt liggen


Pureer de groenten met een staafmixer. Voeg misschien nog wat water toe aan het geheel en breng op smaak met zout en peper. Je zult gegarandeerd smullen!

Bron: Deblijeblog.wordpress.nl

Geplaatst in ,

Deel dit recept: