Witte bonensoep

Dit heb je nodig:

  • 1 prei
  • 150g champignons
  • 1 ui
  • 2t knoflook
  • 3 stengels bleekselderij
  • 200-250g Witte bonen
  • 500ml tomatensap
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 750ml water
  • 1 bouillonblokje
  • Peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het klaar:

Zo maak je de witte bonen klaar:

Was de bonen en laat deze 8 uur weken in 1 ltr water. Breng de bonen aan de kook met wat zout . Laat voor ongeveer 1 ½ u zachtjes gaarkoken. Giet de bonen af. Ze zijn klaar om verder in een gerecht te gebruiken.

Zo maak je de soep :

Was de prei en snijd deze in dunne ringetjes. Snipper de ui en knoflook en snijd de champignons en bleekselderij in blokjes.


Bak in wat olijfolie de ui en knoflook glazig. Voeg nu de prei, bleekselderij en champignons toe en bak even mee. Voeg het tomatensap, de puree, gekookte witte bonen, water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat dit een half uurtje lekker pruttelen. Breng de soep op smaak met peper en zout.


Garneer eventueel met wat peterselie en serveer met dikke plakken brood met roomboter.

Voor de vleesliefhebber: Ook lekker met stukjes rookworst of spekjes

Allergenen:

Bouillon(blokjes): selderij en sporen van lactose, soja, vis en eieren


Geplaatst in , ,

Deel dit recept: