Dahl met geroosterde bloemkool

Dit heb je nodig:

  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 250 gram rode linzen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 10 gram verse gember, fijngehakt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1,5 tl kardemom-kaneel-cayenne poeder
  • 1 tl zout
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • 1 citroen
  • 4 takjes koriander

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven op 200°C.


Verhit in een pan met  een eetlepel olie. Fruit de ui, knoflook en gember op laag vuur rustig aan. Voeg na 2 minuten de specerijen toe en blijf goed roeren.
Voeg, als de ui en knoflook zacht zijn, de linzen toe met tomatenpuree. Doe de groentebouillon erbij en roer goed door. Laat aan de kook komen en draai het vuur zacht.


Laat de dahl in ongeveer 15-20 minuten zachtjes gaar koken.
Spreid ondertussen de bloemkoolroosjes uit op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en rooster in de oven tot ze goudbruin, gaar en een beetje knapperig zijn.


Proef de dahl als de linzen helemaal zacht zijn en uit elkaar vallen. Breng eventueel op smaak met citroen, peper en/of zout.


Serveer de dahl warm met de geroosterde bloemkool erop en garneer met koriander. Heerlijk met flatbread of naanbrood.

Geplaatst in

Deel dit recept: