Gelukkig Nieuwjaarssoep

Dit heb je nodig:

  • 2 grote uien
  • 1 stengel bleekselderij, gesnipperd
  • 1 winterpeen
  • 3 t knoflook, geperst
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Ca 450-500 gr linzen
  • 2 bouillonblokje
  • Peterselie, fijngesneden
  • Zout en peper
  • Extra virgin olijfolie
  • Parmezaanse kaas voor het opdienen(optioneel)

Zo maak je het klaar:


Verwarm de olie in een grote soeppan. Doe er de gesneden ui, selderij, wortel en knoflook bij en fruit de groenten zo’n 10 min terwijl je blijft roeren.


Voeg nu laurier, peterselie, bouillonblokjes, tomatenpuree en linzen toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg ca 2,5 ltr water toe en roer goed. Wanneer het kookt zet je het vuur zacht en laat je de soep een uurtje sudderen.


Verwijder de laurierblaadjes en maak de soep verder op smaak met nog wat peper en zout. Is de soep te dik, dan roer je er nog wat water door.

Geplaatst in ,

Deel dit recept: