Tomatensoep met geroosterde groenten, wortel en knoflook

Dit heb je nodig:

  • 1kg tomaten
  • 1 rode ui, geschild in grove stukken
  • 1 bol knoflook
  • ¼ knolselderij, geschild in grove stukken
  • 250g winterpeen, in grove stukken
  • Groentebouillon
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2el olijfolie
  • 2el balsamicoazijn

Zo maak je het klaar:


Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de tomaten, ui, bol knoflook en knolselderij in een grote ovenschaal en besprenkel met olijfolie, balsamicoazijn en rozemarijn. Rooster de groente in de oven tot ze gaar zijn.


Breng ondertussen de wortelen samen met de bouillon aan de kook in een soeppan. Laat koken tot de wortelen gaar zijn. Voeg de geroosterde groenten toe aan de bouillon en laat nog 20 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de soep en zeef eventueel om de tomatenvelletjes te verwijderen.

Geplaatst in ,

Deel dit recept: