Zuurkoolschotel met ananas

Dit heb je nodig:

  • 1kg bintjes, aardappel
  • knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • 440 gram ananas, in blokjes
  • 500g zuurkool, uit het vat
  • 1 ½ el ras el hanout kruiden
  • 1 ui
  • 200g creme fraiche
  • 150 ml melk
  • 100g geraspte kaas
  • Peper, zout, nootmuskaat
  • Olijfolie
  • Optioneel vegetarisch gehakt

Zo maak je het klaar:


Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een ovenschaal klaar. Schil de aardappels en snij in grove stukken.


Kook de aardappels in ruim kokend water gaar met een blokje groentebouillon. Schil de ui en knoflook en snijd fijn. Bak beide in een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg het vegetarisch gehakt toe en bak een paar minuten. Breng op smaak met de ras el hanout.


Giet de aardappels af. Voeg de melk toe aan de aardappels en stamp de aardappels fijn met een stamppot stamper (of pureer met een staafmixer). Roer de ananas en de helft van de geraspte kaas door de aardappel puree. Breng op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat. Giet de zuurkool af en doe de zuurkool in een ovenschaal. Roer de creme fraiche door de zuurkool.


Verdeel het vegetarisch gehakt over de zuurkool en verdeel de aardappelpuree daar weer over. Strooi de rest van de geraspte kaas erover. Doe de ovenschaal in de oven en bak ongeveer 20 minuten in de oven totdat er een goudbruin korstje ontstaat.

Bron: foxilicious

Geplaatst in ,

Deel dit recept: