Poké bowl met ingemaakte rode ui en avocado-dressing

Dit heb je nodig: 

  • 150 gram basmatirijst of sushirijst
  • 150 gram zwarte-oog bonen of edamame
  • 1 mini komkommer
  • 2 grote waspenen
  • 2 radijsjes
  • 1 rijpe avocado
  • 1 lente-ui
  • 4 rode uien
  • 1 theelepel zout + 1 eetlepel suiker
  • 120 ml witte wijn azijn
  • Sesamolie of olijfolie

Zo maak je het klaar:

VOORBEREIDING: overgiet gedroogde bonen met heet water en laat de bonen minimaal 3 uur weken. Bereid ook de gepekelde rode uien voor:

Maak de uien goed schoon en snijd ze in dunne halve ringen. Meng 250 ml kokend water, 1 theelepel zout en 1 eetlepel suiker. Roer goed door en voeg 120 ml witte wijnazijn toe. Stop de uien in een glazen pot, overgiet met het watermengsel en laat dit pekelen gedurende de wachttijd van de bonen.


Bereiding van de poke bowl:

Breng water aan de kook, voeg de bonen toe en kook deze in 40 minuten gaar. Kook ondertussen ook de rijst in 7 tot 10 minuten tot beetgaar. Snijd ondertussen de komkommer en radijsjes in dunne plakjes, rasp de worteltjes, snijd de lente ui in ringetjes.


Giet de bonen en de rijst af wanneer deze gaar zijn.

Pak de gepekelde uien erbij. Halveer de avocado. Snijd één helft van de avocado in plakjes. Pureer de andere helft met 1 eetlepel van het pekelvocht en 1 theelepel olie tot een mayonaise achtige dressing. Voeg eventueel nog een beetje water toe om het vloeibaarder te maken, zodat het net van de lepel afloopt.


Verdeel de rijst in 2 schaaltjes. Decoreer de schaaltjes met de komkommer, radijsjes, geraspte wortels, lente ui, avocado plakjes en de bonen. Leg een lepeltje gepekelde rode ui in het midden ven verdeel de dressing over de schaaltjes.

Smakelijk!

Deel dit recept: