Frisse tortilla met venkel en koolrabi

Dit heb je nodig: 

  • 6 grote eieren
  • 2 kleine rode uien
  • 1 venkelknol
  • 1 koolrabi
  • 1 kleine prei
  • 200-300 gram zoete aardappel
  • 1 tl skinny dipping kruiden (green gypsy)
  • 100 ml melk
  • peper en zout
  • olijfolie

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 180 graden.


Pel de uien en snij in ringetjes. Rasp de koolrabi grof of snijd deze fijn. Snij de venkel door de lengte en daarna in dunne plakjes en de prei in stukjes van 1 cm. Leg van alles een beetje apart voor de garnering. Maak de zoete aardappel schoon en snij vervolgens in dunne plakjes.


Bak de uien en zoete aardappel in wat olie aan voor ongeveer 5 tot 10 minuten tot de aardappel zachter is. Voeg hier de prei aan toe. Klop ondertussen de eieren in een maatbeker los met de melk en breng op smaak met zout, peper en de kruiden.


Voeg de venkel en koolrabi toe aan de pan en verwarm nog een aantal minuutjes mee. Schep de groenten in een ingevette quichevorm. Verdeel het eimengsel over de groenten en maak met de achtergehouden groenten een mooie bovenkant. Maak er bijvoorbeeld bloemetjes mee!


Bak de tortilla in ongeveer 30 minuten goud en gaar.

Tip van de chef: serveer deze tortilla met een dot verse hüttenkäse. Voeg hier eventueel wat bieslook, peterselie en paprikapoeder aan toe voor een kruidige variant.

Deel dit recept: