Zomerse quinoa salade

Dit heb je nodig: 

  • 200 gr Quinoa
  • 150 gram Cherry tomaat
  • 1 gele paprika
  • ½ bosje radijs
  • 1 komkommer
  • 1 kleine granaatappel
  • ½ rode ui
  • 2 lente uitjes
  • 1 citroen

Zo maak je het klaar:

Spoel de quinoa goed af onder koud water en laat uitlekken. Stop de quinoa met een beetje olie in een pan en bak dit 2 minuten aan terwijl je blijft roeren. Voeg 400 ml water, een snufje zout en een beetje rasp van de citroenschil toe en breng aan de kook. Kook de quinoa in 8-10 minuten gaar, giet af en laat afkoelen.


Snij ondertussen de tomaat, paprika, radijs en komkommer in stukjes. Snipper de rode ui in fijne ringetjes en de lente ui fijn. Meng de groenten door elkaar en knijp hier een beetje citroensap bij. Voeg 4 eetlepels olijfolie toe en meng goed door.


Hussel de quinoa met de groenten in een mooie schaal. Snijd de graatappel open en klop de zaadjes los. Serveer deze over de salade.

Serveertip: leg de salade op een bedje van rucola!

Deel dit recept: