Bloemkoolsoep met kerrie
Dit heb je nodig:
- 1 bloemkool
- 150g rode linzen
- 1 groentebouillontablet
- 1el kerriepoeder
- 750 ml water
- 50g amandel (geschaafd of in stukjes)
- 200ml kokosmelk
- Olijfolie
- Peper en zout
- Optioneel:
- 1el sojasaus
- (vega) spekreepjes
Zo maak je het klaar:
Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de steel in stukjes. Verhit de helft van de olie in een soeppan. Bak hierin gedurende 3 min. de bloemkoolroosjes, de stukjes die je van de steel hebt gesneden en de kerrie.
Roer regelmatig. Voeg heet water, de bouillontablet rode linzen en( sojasaus) toe. Laat met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur koken. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 5 min. goudbruin.
Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Voeg de kokosmelk toe aan de soep en verwarm 3 min. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de spekjes krokant. Neem de soep van het vuur, pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper. Verdeel over de kommen en garneer met het amandelschaafsel en de spekjes.