Zachte bloemkoolschotel
Dit heb je nodig:
- 1 bloemkool
- 3 eieren
- 3 peren
- 150 g kikkererwten (8 u. weken en 1 u koken)
- 1 rode paprika , ontdaan van zaadlijsten en in dunne reepjes gesneden
- 1 rode ui, in dunne ringen
- ¼ bosje peterselie
- snufje zout
- 1/4 tl peper
- 1/2 tl nootmuskaat
- 2 beschuitjes
Zo maak je het klaar:
Een schotel met gepureerde bloemkool en peer als basis. Perfect als je een origineel bloemkool recept zoekt!
Verwarm de oven voor op 180 C. Haal de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool in roosjes. Schil intussen de peren en verwijder de klokhuizen.
In een blender of met een staafmixer pureer je de bloemkool, peren, eieren, beschuit, peper, zout en nootmuskaat tot een gladde massa.
Giet een derde van het mengsel in de ovenschaal. Strooi hier de paprika en ui overheen. Giet nu nog een derde van het bloemkoolmengsel in de ovenschaal. Verdeel hier de kikkererwten overheen. Verdeel de resterende bloemkoolpuree hier overheen.
Bak in 30 minuten gaar, totdat de bovenkant licht begint te verkleuren. Garneer met peterselie.
bron: www.myfoodblog.nl