Bloemkoolsoep Anniek Schuller

Dit heb je nodig:

  • 1 ui
  • 1t. knoflook
  • 1 bloemkool
  • 1l. groentebouillon
  • 1 laurierblaadje
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • Zout & peper
  • Olijfolie
  • (Scheutje kookroom)
  • (50 gram belegen kaas, geraspt)

Zo maak je het klaar:


Pel de ui en snij de ui in kleine stukjes. Pel daarna de knoflook en pers deze uit met een knoflookpers. Haal het groen van de bloemkool af en houd deze even onder de kraan.


Snijd vervolgens de bloemkool in stukken, je kan het meeste van de bloemkool gebruiken want je gaat zo meteen toch alles pureren met de staafmixer. Je kan natuurlijk ook gewoon alleen de roosjes gebruiken, wat u het fijnst vindt.


Verhit een beetje (olijf) olie in een soeppan en bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg daarna de bloemkoolroosjes toe en bak ze voor 5 minuten mee.


Schenk de bouillon in de pan (waar ook de ui, knoflook en bloemkool in zit) en voeg het laurierblaadje en de tijm toe.


Dek de pan af met een deksel en breng het aan de kook. Laat het daarna nog 15 minuten doorkoken op middelmatig vuur. (Optioneel: voeg de geraspte kaas en kookroom toe en laat deze 1 minuut mee opwarmen.)


Verwijder het laurierblaadje en pureer alles met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Serveer de soep met extra kaas of andere topping naar uw smaak zoals amandelschaafsel of zelfgemaakte kaaskoekjes.

Geplaatst in ,

Deel dit recept: