Provençaalse soep

Dit heb je nodig:

  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 kleine venkelknol
  • 2 courgettes
  • 1 aubergine
  • Olijfolie
  • Zout, peper
  • 2 takje tijm
  • 2 takje rozemarijn
  • 1 kg tomaten, gekookt en gepureerd

Zo maak je het klaar:


Pel en snipper ui en knoflook. Maak de venkelknol schoon, houdt het groen achter en snijd de venkel in repen. Was en snij de courgettes in plakken en de aubergine in blokjes.


Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui zacht in ca. 5 minuten. Voeg venkel en aubergine toe en fruit opnieuw enkele minuten. Voeg dan de courgette en de knoflook toe. Schep ongeveer 1 minuut door elkaar en bestrooi met de kruiden en schenk de gepureerde tomaten erbij.


Breng alles aan de kook, draai de warmtebron laag en breng op smaak met zout en peper en laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen. Bestrooi voor het serveren met het venkelgroen. Eventueel verdunnen met water.


Bron: Koken met Janny

In het basisrecept zitten geen allergenen er kan altijd voor nog meer smaak wat bouillon toegevoegd worden.

Geplaatst in ,

Deel dit recept: