Orzo witlof schotel uit de oven met spekjes en ricotta
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 600 gram witlof
- 200 gram spekblokjes
- 2 rode uien
- 100 gram ricotta
- 275 gram orzo
- 500 ml groentebouillon
Zo maak je het klaar:
Breng de bouillon aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden.
Snipper de uien. Snijd de witlof in de lengte doormidden, haal het harde stukje er uit en snijd in grove stukken. Bak in een diepe koekenpan de uien samen met de spekblokjes aan. Voeg hier de stukken witlof aan toe en bak alles ongeveer 10 minuten om middelhoog vuur tot het mooi verkleurd.
Voeg de orzo toe aan de pan samen met de helft van de bouillon en kook dit tot het vocht is opgenomen. Meng in een ovenschaal de witlof-orzo mix met de ricotta en voeg de rest van de bouillon toe. Roer goed door. Schuif de schotel voor ongeveer 15 minuten in de oven tot de orzo gaar is. Voeg eventueel nog halverwege de tijd een extra scheutje water toe wanneer de orzo volledig droog staat.
Serveer direct. Lekker met een winterse rauwkost salade!