Lente ui soep

Dit heb je nodig 4 – 6 personen: 

  • 1 bosje lente-ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 7 00 gram kruimige aardappel
  • 100 ml room (ongeklopte slagroom)
  • Zout en peper

Zo maak je het klaar:

Snijd de knoflook fijn, de lente ui in ringetjes en de aardappels geschild in blokjes. Smelt een klontje boeter en fruit 2/3 van de uitjes kort op met de knoflook op zacht vuur. Voeg de aardappelen toe samen met de bouillon en breng dit aan de kook. Laat het 10-15 minuutjes koken. Pureer de soep hierna glad.

Voeg extra ringetjes lente-ui toe en de room. Kook dit even kort mee. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.

Serveertip: Garneer de soep voor het serveren met krokant gebakken spekjes.


Deel dit recept: