Easy zelfgemaakte gnocchi met groene asperges uit de oven
Dit heb je nodig 2-3 personen:
- 500g aardappelen
- 150g bloem
- 1 ei
- Flinke snuf zout
- 500g snoeptomaatjes
- 2 rode uien, in partjes
- 250g groene asperges, uiteinden afgesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en peper naar smaak
- Optioneel: blok feta (mee grillen in oven) of geraspte Parmezaanse kaas achteraf toevoegen
Zo maak je het klaar:
Bereid de gnocchi voor: was en schil de aardappelen en kook ze in een ruime pan met water en zout totdat ze zacht zijn en van de vork af glijden. Giet de aardappelen af en pureer ze met een pureestamper tot volledig glad.
Voeg de bloem, het ei en het zout toe aan de aardappelpuree en kneed het geheel tot een mooi egaal deeg. Verdeel het deeg in een paar stukken en rol deze uit tot
lange slierten van ongeveer 2 cm dik. Snijd de sliert in kussentjes van ongeveer 2 cm lang.
Pak een vork en leg deze met de tanden op het werkblad. Rol de kussentjes vanaf de vork via de tanden zachtjes naar beneden om het streepjespatroon te krijgen (of duw de vork er zachtjes op). Breng een pan met water aan de kook en voeg de gnocchi toe. Kook ze tot ze boven komen drijven, ongeveer 2-3 minuten. Laat goed uitlekken.
Traybake maken: Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de cherrytomaatjes, gnocchi, rode ui, groene asperges en geplette teentjes knoflook over een bakplaat. Besprenkel het geheel ruim met olijfolie, zout en peper. Plaats eventueel een blok feta in het midden van de tree.
Rooster de traybake gedurende 20-25 minuten in de oven of totdat de groenten gaar zijn en de gnocchi goudbruin is. Enjoy!