Butter ‘chicken’ van bloemkool

Dit heb je nodig 2-3 personen: 

  • 1 grote bloemkool
  • 4 Rode uien
  • 400 gram tomaten
  • 3 el kruidenmix
  • 200 gram rijst
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 el maizena
  • 1 grote naan per persoon
  • 50 gram (plantaardige) boter


Zo maak je het klaar:

Kook de rijst in 8 tot 10 minuten gaar. Verwarm de oven voor en bak de naans volgens aanwijzing.

Hak de tomaten in kleine blokjes. Snijd de bloemkool in roosjes (de stam eventueel in kleine blokjes) en meng met de maizena. Smelt de helft van de boter in de pan en bak hierin de bloemkool 5-10 minuten tot deze mooi kleurt. Haal de bloemkool uit de pan.

Snijd de uien in kwart ringen. Smelt de andere helft van de boter en voeg hier de kruiden aan toe samen met de uien. Bak dit 2-5 minuten en blijf door roeren.

Doe de bloemkool terug in de pan samen met de tomaten en kokosmelk. Kook dit op een laag vuur ongeveer 10 minuten tot de tomaten uit elkaar vallen.

Schep de rijst in een kommetje en schep hier de saus bovenop. Garneer eventueel met verse koriander of peterselie. Serveer met de naan.

Deel dit recept: