Fluweelzachte venkelsoep

Dit heb je nodig:

  • 2 venkelknollen
  • 2 ui
  • 300g bint
  • 100g spinazie
  • 600ml volle melk

Voor croutons:

  • Boerenbrood en parmezaan

Zo maak je het klaar:


Verwarm de oven tot 180 graden. (voor het roosteren van je eigengemaakte croutons , zie achterzijde).


Maak de venkel schoon, pel de uien, schil de aardappels, snijd ze in grove stukken, doe ze met 1 el olie in een grote pan en zet op matig vuur. Giet er na 1 minuut 200ml water bij, leg het deksel op de pan en laat de groenten eerst 10 minuten met deksel, en vervolgens 10 minuten zonder deksel koken.


Giet de melk bij de groenten in de pan, breng aan de kook, schep de soep in een blender of pureer hem met de staafmixer helemaal glad.


Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe en schep 2/3 van de soep in warme kommen. Doe de spinazie bij de rest van de soep of in de blender. Laat even draaien.


Marmer het spinaziemengseldoor de soep in de kommen en geef de croutons er apart bij.


Zo maak je zelf croutons:

Snijd het brood in blokjes van 2 cm, sprenkkel er 1 el olie overheen. Spreid ze uit op een bakplaat met bakpapier, strooi er de parmezaan over en zet ze 25 minuten in de oven, of tot ze prachtig goudbruin en krokant zijn.

Geplaatst in , ,

Deel dit recept: