Spruitenquiche met champignons

Dit heb je nodig:

  • 500g spruitjes
  • 250g champignons
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • Peper en zout
  • 5 eieren
  • 50 gram bloem
  • 125ml crème fraîche
  • 2tl provencaalse kruiden
  • bakvorm

Voor het deeg:

  • 6 plakjes hartige taartdeeg

Of als je de tijd hebt dan maak je zelf een heerlijk boterdeegje.

(180g Bloem – 100g roomboter – 50 ml water. )

Zo maak je het klaar:


Snijd de uiteinden van de spruitjes en verwijder de lelijke blaadjes. Was de spruitjes en kook ze hierna ongeveer 8 minuten voor.


Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Bak deze met wat olie of boter in een pan. Snijd de paprika in blokjes en voeg deze toe. Bak de paprika 2 minuten mee.


Verwarm de oven voor op 200 ºC. Meng de eieren met bloem, crème fraîche en breng dit mengsel op smaak met peper, zout en kruiden. Meng de spruitjes en de gebakken groenten door het ei-mengsel.


Vet een quiche of taartvorm in en bekleed deze met het deeg. Giet het spruitjesmengsel op het deeg en bak dit 30 minuten in de oven.

Tip: Strooi wat geraspte kaas over de quiche en laat deze zachtjes nog even in de oven smelten.

Geplaatst in ,

Deel dit recept: