Geniale tomatencurry

 In Gember, Recepten, Rode peper, Tomaat

Dit heb je nodig:

  • 1,2 kg gemengde tomaten
  • 20g amandelen
  • 4t knoflook
  • 4 cm gemberwortel
  • 2 rode peper
  • 1 plukje saffraan
  • 1 ui
  • 1el  currypoeder (green gipsy)
  • 1tl komijn
  • 400ml kokosmelk
  • (mango of tomatenchutney)

Zo maak je het klaar:

Prik met de punt van een scherp mes gaatjes in de kleinere tomaten, en verwijder bij de grotere de groene steelaanzet. Dompel de tomaten 45 sec onder in kokend water, laat ze uitlekken en pel ze.


Laat de saffraan met 100ml kokend water wellen in een kommetje. Rooster de amandelen in een droge koekenpan . Pel de knoflook, schil de gember, maak de pepers schoon en hak ze heel fijn door elkaar.


Schenk 1 el olie in de koekenpan en strooi er eerst alle specerijen bij. Pel en snijd de ui in kwarten, trek de laagjes los, doe ze met de knoflook, gember en pepertjes in de pan en blijf 3 min continu roeren.


Voeg de tomaten, kokosmelk en het saffraan water toe, leg een deksel op de pan en laat 20 minuten pruttelen. Haal het deksel er halverwege af en voeg eventueel de chutney toe.


Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe en strooi er de geroosterde amandelen over. Serveer de curry met luchtige rijst.

 

Bron: Jamie Oliver VEG

Recent Posts

Laat een bericht achter

0