Duivelse pesto

Dit heb je nodig:

  • 1 grote rode chilipeper
  • 50 g verse basilicumblaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g geroosterde pijnboompitten
  • 6 zongedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt
  • 3 el tomatenpuree (1 blikje)
  • 2 rijpe tomaten, ontveld
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/2 tl rode chilipoeder
  • 1,5 dl olijfolie, plus extra als laagje bovenop in het potje

Zo maak je het klaar:


Verhit de grillpan. Grill de chilipeper in zijn geheel, af en toe kerend, tot hij rondom is geblakerd. Wat ook handig is, is om het pepertje aan een vork te prikken en boven de gaspit te verwarmen. Doe de peper in een kom, dek af met folie en zet weg totdat de peper vast te pakken is.


Trek het velletje van de peper en snijd doormidden. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten.


Doe de chilipeper met de overige ingrediënten, behalve de olie, in een keukenmachine en draai alles tot puree. Voeg terwijl de motor draait geleidelijk de olie toe.


De pesto kan direct geserveerd worden. Wil je de pesto bewaren, schep deze dan in een schone pot met schroefdeksel of weckpot. Overgiet de pesto met een laage olie om deze luchtdicht af te sluiten. De pesto kan op deze manier 1-2 weken in de koelkast bewaard worden.


Geplaatst in ,

Deel dit recept: