Vegetarische Roti

Dit heb je nodig:

  • Tortilla wraps
  • 500 g krieltjes (voorgekookt)
  • 250 g sperziebonen, schoongemaakt
  •  100 ml water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 ui
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 rode peper, zonder zaadjes gesnipperd
  • 4 eieren
  • Zonnebloemolie of olijfolie

Zo maak je het klaar:


Maak de sperziebonen schoon en halveer. Snij de knoflook fijn en snipper de ui. Zet een pan met water op en kook de eieren 7 minuten.


Zet een grote wok pan op het vuur en doe hier een scheut olie in. Voeg het bouillonblokje, de knoflook, de gesnipperde ui en de kerriepoeder toe en bak dit een minuut totdat het een papje geworden is. Voeg de sperziebonen toe en bak dit ongeveer 2-3  minuten. Doe hier 100 ml water bij en eventueel de gesnipperde rode peper.


Laat dit ongeveer 3 minuten pruttelen met de deksel erop. Leg de gepelde eieren erin en schep de roti eroverheen zodat ze de smaak opnemen.


Warm het tortillawraps op in een pan of in de oven. Schep de roti in een kom en serveer de tortillawraps ernaast.

Geplaatst in ,

Deel dit recept: