Linzensoep met kerrie
Dit heb je nodig:
- 125g linzen
- 300g wortelen
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 liter groentebouillon
- 200 ml kokosmelk
- 1 limoen
- 1 eetl. Kerrie madras
- Snuf chilivlokken
- Handje verse koriander
- Olijfolie
- Peper, zout
- Komijnzaadjes voor de garnering (optioneel)
Zo maak je het klaar:
Pel en snipper de uien en fruit ze 5 minuten in olijfolie. Snij wortel en knoflook klein. Voeg bij de ui en bestrooi met kerrie en chilivlokken. Fruit ongeveer 5 minuten en voeg extra olie toe indien nodig.
Doe de linzen in de pan en schenk de kokosmelk met de (liefst hete) bouillon hierbij. Breng alles aan de kook en laat met gesloten deksel ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
Rooster de komijnzaadjes geurig. Hak de koriander. Pureer de soep. Pers de limoen uit en roer door de soep. Proef of er nog zout of peper moet worden toegevoegd. Garneer met de komijnzaadjes en koriander.
Tip: ook lekker om met een scheutje kokosmelk te garneren
Allergeneninformatie: groentebouillonblokje bevat selderij en kan sporen bevatten van melk, soja, vis en eieren (afh. van het merk).
Bron: Koken zonder pakjes van Koken met Karin.