fbpx

Linzensoep met kerrie

 In Linzen, Soep, Wortel

Dit heb je nodig:

  • 125g linzen
  • 300g wortelen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 liter groentenbouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 limoen
  • 1 eetl. Kerrie madras
  • Snuf chilivlokken
  • Handje verse koriander
  • Olijfolie
  • Peper, zout
  • Komijnzaadjes voor de garnering (optioneel)

Zo maak je het:

Pel en snipper de uien en fruit ze 5 minuten in olijfolie. Snij wortel en knoflook klein. Voeg bij de ui en bestrooi met kerrie en chilivlokken. Fruit ongeveer 5 minuten en voeg extra olie toe indien nodig.


Doe de linzen in de pan en schenk de kokosmelk met de (liefst hete) bouillon hierbij. Breng alles aan de kook en laat met gesloten deksel ongeveer 20 minuten zachtjes koken.


Rooster de komijnzaadjes geurig. Hak de koriander. Pureer de soep. Pers de limoen uit en roer door de soep. Proef of er nog zout of peper moet worden toegevoegd. Garneer met de kmijnzaadjes en koriander.


Tip: ook lekker om met een scheutje kokosmelk te garneren

Bron: Koken zonder pakjes van Koken met Ka

Recent Posts

Laat een bericht achter

0