Soep van bleekselderij
Dit heb je nodig:
- 1 struik bleekselderij
- 2 sjalotjes
- 2-3 aardappels
- Boter of olijfolie
- Peper, zout
- 1 liter kippenbouillon
- Nootmuskaat
- 3 eetl slagroom of sour cream
- Enkele takjes peterselie
Zo maak je het klaar:
Maak de bleekselderij schoon en snijdt de stengels in reepjes. Pel en snipper de sjalotjes. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
Smelt de boter of olijfolie in de pan en fruit hierin reepjes selderij, sjalotsnippers en blokjes aardappel aan. Draai het vuur laag en kruid met zout en peper. Laat een minuut of tien zachtjes fruiten.
Schenk dan de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de soep een klein half uurtje koken tot de selderij helemaal gaar is.
Pureer de soep met een staafmixer, in een blender of keukenmachine (in porties).
Verwarm de soep (opnieuw) met room. Hak peterselie fijn. Verdeel de soep over kommen of borden en garneer met peterselie.
Bron: Koken met Janny BNdeStem