Bleekselderijsoep met zalm en dille

Dit heb je nodig:

  • 1 stronk (ca 12 dikke stelen) bleekselderij, schoongemaakt
  • 1 witte ui, gesnipperd
  • 4 bloemige aardappels, geschild, in dobbelsteentjes
  • 25 g boter
  • 750 ml hete groentebouillon
  • 150 ml slagroom
  • 250 g gerookte zalm, in plakjes
  • verse dille
  • grof gemalen peper
  • zout

Zo maak je het klaar:


Snij de bleekselderij in dunne plakjes, hou een handvol apart. Fruit samen met ui en aardappel in de boter tot de groente zacht en gaar is (ca 15 min).


Giet de hete bouillon erbij, voeg zout toe en breng tegen de kook aan. Laat even zachtjes koken en pureer met de staafmixer of (in gedeelten) in de keukenmachine.


Giet terug in de pan, voeg de room toe. Verdeel de hete soep over 4 kommen. Verdeel de zalm erover, bestrooi met dille, de rest van de bleekselderij en grof gemalen peper en serveer.


TIP:
Extra lekker met een theelepeltje pastis per kom.

Bron: www.elleeten.nl

Geplaatst in ,

Deel dit recept: