Schorseneren soep
Dit heb je nodig 4 personen:
- 500 gram schorseneren
- 3 tenen knoflook
- 1 grote aardappel
- 1 ui
- 1 liter bouillon
- ¼ bosje peterselie
- Room naar wens
Zo maak je het klaar:
Snij de ui fijn, schil en snij de aardappel in blokjes, maak de knoflook schoon en plet deze met de platte kant van een mes. Was de schorseneren grondig onder stromend water en schil ze schoon.
Smelt een flinke klont boter in een soeppan. Fruit de ui aan. Snij de schorseneren in stukjes en voeg ze direct toe aan de pan zodat ze niet verkleuren. Voeg ook de aardappelen toe en fruit alles mee.
Blus af met 1 liter bouillon en voeg de geplette knoflook toe aan het water. Laat het 20 tot 30 minuten zachtjes koken.
Mix de soep fijn. Snijd de peterselie en breng de soep hiermee op smaak, samen met peper en zout naar wens. Verwarm nog even door en serveer direct. Ook lekker met gebakken spekjes!