Romige knolselderijsoep met paddestoelen

Dit heb je nodig:

  • 250 gr paddestoelen mix
  • 1 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 4 blaadjes verse salie
  • 700 gr knolselderij, geschild en in blokjes van 2cm
  • 350 gr kruimige aardappels, geschild en in blokjes van 2cm
  • 500 ml groentebouillon

peper en zout

Zo maak je het klaar:

Doe olijfolie in de pan, bak de paddenstoelen mooi goudbruin. Bestrooi ze met wat peper en zout. Haal ze uit de pan en zet ze apart.

Draai het vuur laag en fruit een fijngesneden ui en fijngesneden knoflook samen met de salie blaadjes voor 4 minuten in de pan.

Voeg de blokjes knolselderij en aardappel toe. Schep goed om en bak 2 minuten mee. Giet de groentebouillon er bij zodat de groenten net onder staan. Laat 20 minuten zachtjes koken.

Wanneer de groenten gemakkelijk kunt inprikken met een vork kun je ze met een staafmixer pureren. Breng op smaak met wat peper en zout. Zet de soep opnieuw op laag vuur roer de gebakken paddenstoelen door de soep.

Verdeel de soep over de kommen. Lekker met boerenbrood. Wanneer je de knolselderijsoep minder dik wilt voeg je nog wat groentebouillon toe.

bron: Uit Paulines keuken

Geplaatst in , ,

Deel dit recept: