Rode bieten brownie met frambozen-bietenjam

Dit heb je nodig: 

  • 150 gr pure chocolade
  • 300 gr gekookte rode bieten
  • 3 eieren
  • 150 gr zachte boter (kamertemperatuur)
  • snufje zout
  • 1 tl vanille-extract
  • 125 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 125 gr. fijne suiker
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanillesuiker

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200 ˙C. Bekleed een vierkant bakblik van 23 cm met bakpapier en leg apart.


Doe de chocolade in een hittebestendige schaal en verwarm aubain marie boven een pan met heet water. Roer met een houten lepel tot de chocolade zacht is. Zet een paar minuten apart.


Doe de rode biet in een keukenmachine en pureer tot een zachte puree. Doe de bietenpuree, chocolade, eieren, boter, vanille-extract in een grote kom en mix alle ingrediënten tot een glad geheel. Voeg vervolgens de suikeren zelfrijzend bakmeel erdoor en meng tot een gladde stevige massa.


Doe het brownie-mengsel in het bakblik en plaats het in de warme oven gedurende 30 tot 35 minuten totdat de bovenkant van de brownie krokant wordt. Lekker als de binnenzijde van de brownies nog een beetje zacht zijn.  Haal de brownies uit de oven en laat afkoelen. Snijd de brownie in 16 gelijke stukken.


Lekker met frambozen-bietenjam!

Geplaatst in ,

Deel dit recept: