Pompoenstoof met kikkererwten

Dit heb je nodig: 

  • 1 flespompoen
  • 2 paprika’s                   
  • 2 wortels                                   
  • 50 gram tomatenpuree                           
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 gram tomaten
  • 400 gram kikkererwten
  • 1 grote rode ui                            
  • 2 teentjes knoflook                             
  • 2 theelepels kurkuma      
  • 2 theelepels komijn        
  • Snuf chillipoeder of vlokken
  • 4 eetlepels appelciderazijn
  • Bosje verse koriander

Zo maak je het klaar:

Wel de kikkererwten 10 uur voor en spoel grondig af. Snij de pompoen in blokjes van ongeveer 2 cm. Snijd de ui en knoflook fijn en de paprika en wortel in stukjes.


Verwarm wat kokosolie in de stoofpan. Fruit hierin eerst de ui en knoflook en de kurkuma, komijn en chili 2 minuten aan. Voeg nu tomatenpuree toe en bak dit 2 minuten mee zodat het zuur van de puree mindert.


Voeg nu de pompoen, paprika en wortel toe en bak deze kort mee (of gaar deze voor in de oven voor extra smaak). Voeg dan de kokosmelk, gewelde kikkererwten en de in blokjes gesneden tomaten toe en roer alles goed door elkaar. Breng aan de kook.

Laat de stoof nu een half uurtje op een zacht pitje koken of schuif de pan de oven in. Voeg extra water nodig wanneer het te droog wordt. Snijd intussen de koriander fijn en zet in een bakje apart. Voeg als alles klaar is de kikkererwten toe zodat ze warm worden en roer de appelciderazijn door de stoof.

Geplaatst in ,

Deel dit recept: