Pompoen risotto met wortel en gember
Dit heb je nodig 4 personen:
- 300 gram risottorijst
- 800 gr pompoen
- 1 ui
- 1 winterpeen
- 4 cm gemberwortel
- 1 teen knoflook
- 1l hete bouillon
- 3 el crème fraiche
- 2 takjes peterselie
- 3 el Olijfolie
- 2tl ahornsiroop
- Zout en peper
- Evt. scheutje witte wijn
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil en hol de pompoen uit. Snijd dan in blokjes.
Bestrooi met 2 el olijfolie en peper en zout.
rooster dit 25 min in de oven samen met wat ahornsiroop. Eventueel even husselen na 15 min.
Snipper de ui. Snijd de winterpeen in kleine blokjes van 1 cm. Rasp de gember en pers de knoflook. Verhit intussen 1 el olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en peen 5 minuten. Voeg daarna de gember en knoflook toe. Bak dit 1 minuut mee.
Giet nu eventueel een scheutje wijn erbij en laat roerend verdampen.
Voeg nu ongeveer 20 min lang elke keer een scheut hete bouillon toe tot het is opgenomen. Ga door tot de rijst de gewenste gaarheid heeft. (heb je niet genoeg bouillon? Je kunt altijd een scheut kokend water gebruiken)
Roer nu de pompoenblokjes en de crème fraiche erdoor. Doe de deksel op de pan en laat nog 5 min rusten op heel laag vuur.
Bestrooi met de peterselie en serveer.
Eetsmakelijk!