Pittige aardappeltortilla met koolrabi en prei
Dit heb je nodig:
- 1 koolrabi
- 1 prei
- 1 rode peper
- 4 eieren
- 500 gram sousvide kriel
- 200 ml kokosmelk
- 1 eetlepel curry kruiden (green gypsy kruiden)
- Snufje zout
- Boter om in te bakken
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de koolrabi in frietjes en de prei in ringen. Bak deze samen in een laagje boter ongeveer 5 minuten op. Klop ondertussen in een kom de eieren samen met zout, de melk en kruiden los. Snijd de peper in ringetjes (verwijder de zaadjes voor minder pit) en meng de gewenste hoeveelheid door het eiermengsel. Hoe meer peper hoe pittiger!
Mix de aardappelschijfjes door de groenten, verdeel de groenten in een ovenschaal/quicheschaal/ taartvorm en giet hierover het eimengsel. Schud de schaal om het goed te verdelen. Schuif de schaal in de oven en bak in 35-45 minuten tot goud en gaar.
Geplaatst in Hoofdgerecht, Recept