Romige wortelsoep

Dit heb je nodig: 

  • 1 kg winterpeen
  • 1 cm verse gember
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 sinaasappel
  • 200 ml kokosmelk
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je het klaar:

Snipper de ui en rasp de gember. Verhit wat olie in een grote soeppan. Fruit de ui en gember 5 minuten. Roer af en toe om.


Schil ondertussen de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de knoflook fijn. Voeg de winterpeen en knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg de bouillontablet, het water en de kokosmelk toe. Breng de soep aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen tot de winterpeen gaar is.


Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Pers de sinaasappel uit. Roer het sap door de soep en breng op smaak met peper en zout.

Geplaatst in ,

Deel dit recept: