Gidi’s recept: Lauwwarme rodekoolsalade met Red Meat radijs en appel

Dit heb je nodig: 

500 gram rodekool

2 goudrenetten appels

200 gram aardperen

1 red meat radijs

50 gram walnoten

¼ bosje peterselie

1 citroen

Olijfolie

Peper en zout naar smaak

Zo maak je het klaar:

Snijd de kern uit de kool en snijd de rode kool zo dun mogelijk. Verhit een bodempje water in een pan en stoof de rode kool ongeveer 20-30 minuten tot beetgaar met het sap van een halve citroen en wat peper en zout. Giet daarna het overtollige vocht af en laat uitlekken.


Schil de appels en snijd deze in halve plakjes. Maak de aardperen schoon met water, ze hoeven niet geschild te worden, en snijd ze dan in plakjes. Gril de aardpeer kort in een pannetje om ze een extra zoete smaak te geven.


Snijd de radijs in plakjes met de kaasschaaf of dun met een mesje. Meng de rode kool met de aardperen en appel, radijs, gesneden peterselie, gehakte walnoten en een eetlepel olijfolie tot een frisse salade. TIP: strooi er een klein beetje kaneel overheen na opdienen voor een extra verwarmende geur.

Geplaatst in ,

Deel dit recept: