Orzo met venkel en dille 

Dit heb je nodig: 

  • 200g orzo
  • 2 venkelknollen
  • 1 Tros cherrytomaten
  • 6 abrikozen
  • 1 rode peper
  • 1 groenten bouillonblokje
  • 50 gram amandelen
  • 700 ml water
  • 100 ml witte wijn (optioneel)

Zo maak je het klaar:

Zet een grote ovenvaste schaal klaar en verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de venkelknollen in grove stukken, inclusief het groen. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd deze fijn. Verhit wat olie in een pan en bak de rode peper met de venkel 5 minuten door. Schep het in een ovenvaste schaal. Giet 150 ml bouillon over de venkel. Schuif de schaal voor 15 minuten in de oven.


Was de abrikozen. Snij ze doormidden en verwijder de kern. Haal de schaal er uit voeg de

dille (hou een paar takjes over), orzo, wijn, zout en peper toe. Verdeel de abrikozen over de Schaal en top met de tros cherrytomaten. Dek de schaal af met aluminium folie en schuif het voor een tweede maal 20 minuten de oven in.


Haal de schaal uit de oven, besprenkel ruim met olijfolie en bestrooi met een restje dille en fijngehakte amandelen.

Geplaatst in ,

Deel dit recept: