Marokkaanse couscous met tuinbonen

Dit heb je nodig: 

  • 200 gram couscous
  • 800 gram verse tuinbonen
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • 1 groentebouillon
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1/2 bosje munt
  • olijfolie
  • versgemalen peper

Zo maak je het klaar:

Dop (of dubbeldop) de tuinbonen. Kook deze in ongeveer 5 minuten beetgaar.


Doe de couscous in een pan, los het bouillonblokje op in 200 ml kokend water en giet dit over de couscous. Dek af en laat wellen tot al het vocht is opgenomen. Schep het daarna los.


Halveer ondertussen de komkommer en snijd deze in boogjes. Hak de kruiden fijn, snijd de avocado in blokjes en besprenkel het geheel met citroensap, olijfolie en versgemalen peper.

Schep de gare couscous op een bordje, schep hierop de tuinbonen en top af met het komkommermengsel.

Geplaatst in ,

Deel dit recept: