Pittige bloemkool taco’s

Dit heb je nodig: 

  • 1 bloemkool
  • 1 grote winter wortel
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • ½ bosje radijsjes
  • Specerijenmix (potatoes for pimps green gypsy)
  • ½ bosje verse koriander
  • 6 kleine tortilla wraps
  • 1 jalapeno
  • 1 avocado RTE

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de roosjes van de bloemkool los. Meng deze met wat olie en de kruiden. Rooster de bloemkool in de oven voor ongeveer 30-40 minuten tot deze mooi goud kleurt.


Rasp de wortel, snij 1,5 ui in dunne halve ringen, snij de radijs in dunne plakjes, snijd de koriander grof en hussel dit door elkaar. Prak de avocado, snij de overgebleven ui en knoflook fijn en meng door de avocado met wat zout. Verwijder de zaadjes uit de Jalapeno peper en snij hem fijn. Meng naar wens door de avocado. (tip: meng de guacamole aan met wat mayonaise of crème fraiche voor een romig sausje!)


Verwarm de tortilla’s een halve minuut in een hete koekenpan. Leg ze gevouwen in een schaal (bovenzijde open) vul de wraps met de groenten, de krokante roosjes bloemkool en verdeel de guacamole hier overheen.

Geplaatst in ,

Deel dit recept: