Gele curry met kikkererwten en paksoi
Dit heb je nodig (2pp)
- 1`paksoi
- 150 gram snijbonen
- 2 tenen knoflook
- Klein stukje gember
- 1 rode peper
- 185 g kikkererwten
- 200 g basmatirijst
- 2 el curry kruiden
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- Paar takjes koriander
- kokosolie
- Peper en zout
Zo maak je het klaar:
Kikkererwten, 8 uur weken in ruim water.
Kikkererwten aan de kook brengen en 45-60 minuten zachtjes laten koken tot de kikkererwten gaar zijn. Kook ondertussen ook de rijst beetgaar in ongeveer 10 minuten, giet af en laat stomen met de deksel op de pan.
Snijd de snijbonen in grove stukken en de paksoi in reepjes. Hak de knoflook, gember en rode peper fijn. Maal deze eventueel samen in een vijzel met het zout en wat olijfolie tot een pasta.
Verhit de olie in een wok of braadpan. Fruit de knoflook, gember, peper en kruiden kort aan op hoog vuur en voeg dan direct de groenten toe. Na 2 minuten mag hier de kokosmelk en uitgelekte kikkererwten met wat peper en zout bij.
Zet het vuur laag en laat 15 min. zacht koken.
Serveer de curry met de rijst. Lekker met grofgesneden koriander.