Lente shakshuka
Dit heb je nodig:
- 1 courgette
- 2 groene paprika’s
- 1 grote stronk prei
- 1 bos lente-ui
- 4 eieren
- 1 rode peper
- 2 tenen knoflook
- 2 takjes verse munt
- 200 ml bouillon (of crème fraiche)
- Olijfolie
Lekker met geraspte kaas of feta
Zo maak je het klaar:
Los het bouillonblokje op in 200 ml warm water. Snijd de courgette in dunne slierten, de paprika’s in reepjes en de prei in ringen. Hak de knoflook en het pepertje (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit samen aan in een grote braad- of koekenpan in wat olijfolie.
Voeg de bouillon (of crème fraiche) toe en kook totdat het wat indikt. Snijd ondertussen de lente ui en munt fijn en voeg toe. Roer nog eenmaal om Maak nu 4 kuiltjes en breek in ieder kuiltje een eitje. Zet de deksel op de pan en laat de eitjes in 5 tot 10 minuten
Stollen. Het is het lekkerste als het eiwit net gestold is en de dooier nog lopend is.
Verdeel eventueel geraspte kaas of feta over de shakshuka en laat dit smelten. Serveer met een geroosterd boterham met roomboter, frisse spread of hüttenkäse.