Koolrabi wortelsoep met appel

Dit heb je nodig: 

  • 500 gr wortels
  • 2 koolrabi’s
  • 1 appel
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 bouillonblokjes
  • ¼ bosje platte peterselie

Zo maak je het klaar:

Schrap de wortels en snijd ze in stukken van 2 cm dik. Schil de koolrabi en snijd die in blokjes. Pel en snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Doe een klont boter in een ruime pan. Voeg de ui en knoflook toe en laat even glazig worden.


Doe de stukjes wortel erbij en bak zachtjes een paar minuten door. Doe dan pas de koolrabi erbij. Roer nog even door. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de peterselie toe en pureer de soep met een staafmixer glad. Breng vervolgens op smaak met peper en zout en schep in 4 kommen.


Geplaatst in ,

Deel dit recept: