Boer’n Quiche
Dit heb je nodig:
- 400 g uien
- 1 puntpaprika
- 1 stonk broccoli
- 3 eieren
- 125 ml crème fraiche
- 50 g walnoten
- 6 plakken bladerdeeg
- 30 g boter
- 2 el bloem
- 200 ml melk
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar en laat ontdooien. Bekleed de bodem van een taartvorm of ovenschaal met bakpapier.
Snijd de broccoli en in kleine roosjes en de puntpaprika in stukken. Kook de groenten 5 minuten in kokend water en laat uitlekken. Bekleed de taartvorm of ovenschaal met de plakjes bladerdeeg en prik de bodem met een vork hier en daar in.
Snijd de ui in halve ringen. Verhit de boter in een steelpan met dikke bodem en fruit de uien goudbruin. Voeg de bloem toe en roerbak 1 minuut. Verwarm de melk in een steelpannetje en voeg deze beetje bij beetje toe aan het uienmengsel en roer glad. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de groenten met 4/5 van de walnoten en de uiensaus en schep dit in de deegvorm. meng de crème fraiche met de eieren en giet dit over het groenten mengsel.
Bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Verdeel na 20 minuten de rest van de walnoten over de groententaart en bak verder.
Snijd de taart warm in punten en serveer. Eet smakelijk!